Regelmatige updates over uw vakgebied?

Sabic, Rymoplast en Oerlemans Packaging/Fardem sluiten samen de keten en nemen de verantwoordelijkheid om een duurzaam initiatief in de markt te zetten. De ketensamenwerking van deze industriepartners heeft geresulteerd in het Bag2Bag project. Deze “closed” loop recycling kan nu opgeschaald worden. Dit project was een van de 4 meest iconische projecten binnen de categorie Kunststoffen van de Circular Award Business die op donderdag 21 februari werd uitgereikt.

Door dit project worden jaarlijks meer dan één miljoen SABIC plastic FFS (Form-Fill-Seal) zakken met 50% gerecycled materiaal gemaakt. Deze zakken gebruikt SABIC om hun eigen polymeer korrels in te verpakken. Morssinkhof Rymoplast maakt het recyclaat en Fardem Packaging produceert de zakken uit 50% recyclaat en 50% nieuw polymeer voor SABIC. De afvalstromen worden direct omgezet in hoge kwaliteitsproducten en krijgen daarmee een tweede leven in dezelfde toepassing.

Opschaling
Opschaling is voor alle betrokken industriële partners goed mogelijk en heeft voordeel voor alle partijen. Het levert een significante besparing op in het gebruik van fossiele brandstoffen en vermindert de CO2. Door een optimale verhouding van recyclaat en nieuw materiaal worden de kwaliteitseisen geborgd.

Over Oerlemans Packaging
Oerlemans Packaging is de moedermaatschappij van acht productiebedrijven die kunststof flexibele verpakkingen en folies produceren. Deze werkmaatschappijen zijn Oerlemans Plastics te Genderen en Giessen, Perfon te Goor, Plasthill te Hillegom, Fardem Packaging te Edam, OPI te Oosterwolde, Flexpak te Geldermalsen en Frisiapack te Heerenveen. Ruim 600 gemotiveerde medewerkers produceren vele innovatieve producten die wereldwijd geleverd worden aan afnemers in de industrie, horticulture en retail.