Regelmatige updates over uw vakgebied?

Met trots kunnen wij u melden dat sinds september 2017 alle bedrijven van de OPACKGROUP gecertificeerd zijn in de norm van BRC packaging en packaging materials grade AA. ‘Grade AA’ is de hoogst haalbare gradatie, die aantoont dat alle OPACKGROUP bedrijven, na de introductie in staat zijn gebleken zich op de gebieden van voedselveiligheid en farmacie nog verder te verbeteren.

Door regelmatige veiligheids- en hygiëne controles binnen de OPACKGROUP bedrijven zijn bedrijfsprocessen en producten verbeterd. Tevens heeft OPACKGROUP de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in kwaliteit. Zo wordt er continue geïnvesteerd in nieuwe machines en productietechnieken, zoals 5 en 7 laags coextruders en een 10 kleuren drukmachine en een 8 kleuren drukunits inlijn.

Deze certificering ervaren wij dan ook als een bekroning op ons werk. Hiermee willen we onze klanten die zich o.a. bevinden in de levensmiddelen en farmacie de zekerheid bieden dat hun verpakkingen hier op de juiste wijze worden geproduceerd.

BRC Packaging certificering
De BRC Packaging certificering is door de British Retail Consortium (BRC) ontwikkeld en richt zich op de eisen ten aanzien van voedselveiligheidsgaranties door de HACCP (Hazard Analysis & Critical Control Points) en de GMP (Good Manufacturing Practice) richtlijnen toe te passen die specifiek zijn voor deze schakel in de voedingsmiddelen en farmaceutische industrie. BRC Packaging and Packaging Materials is ontwikkeld ter bescherming van de consument en om retailers en fabrikanten van verpakkingsmaterialen te helpen bij het voldoen aan hun wettelijke verplichtingen. Naast het verbeteren van productveiligheid helpt de standaard ook om afval, klachten, recalls en geweigerde producten te verminderen.

OPACKGROUP
OPACKGROUP produceert klantspecifieke flexibele kunststof verpakkingen en folies van hoge kwaliteit. Op de 10 productielocaties van OPACKGROUP worden voortdurend nieuwe verpakkingsconcepten geproduceerd. Uw verpakkingen bedrukken wij tot en met 10 kleuren raster 54. Naast klantspecifieke verpakkingsproducten beschikt OPACKGROUP over een uitgebreid voorraadassortiment. De OPACKGROUP bestaat uit 7 dochterondernemingen. Elk bedrijf heeft zijn eigen specialiteit en als groep kunnen wij u een totaal pakket van flexibele kunststof verpakkingen aanbieden. Het hoofdkantoor van OPACKGROUP is gevestigd in Genderen (Noord-Brabant). De bedrijven die onder OPACKGROUP vallen zijn: Oerlemans Plastics B.V. (Genderen, Giessen), Plasthill B.V. (Hillegom), Perfon B.V. (Goor), Fardem Packaging B.V. (Edam), Oosterwoldense Plastic Industrie B.V. (Oosterwolde), Flexpak Transparant Verpakkingsindustrie B.V. (Geldermalsen), Verpakkingsindustrie Stempher B.V. (Rijssen).

Voor meer informatie:
Oerlemans Plastics B.V.
Carin van Herwijnen
cw@oerlemansplastics.nl
0416-358100