Regelmatige updates over uw vakgebied?

Zaterdag 18 september ruimen wereldwijd duizenden mensen vrijwillig afval op openbare gebieden tijdens World Cleanup Day. Ook de bedrijven van de Oerlemans Packaging Group hebben deelgenomen met verschillende teams. Als producent van flexibele folies en verpakkingen leveren wij graag onze bijdrage aan dit mooie initiatief.

 

Onze medewerkers hebben zich vandaag ingezet voor World Cleanup Day door zwerfvuil op te gaan ruimen en met een speciale app dit wetenschappelijk in kaart te brengen. De medewerkers van diverse bedrijven die onder de Oerlemans Packaging Group vallen, hebben op de locaties in Genderen, Giessen, Goor, Hillegom en Oosterwolde met verschillende teams buitenterreinen, wegbermen en een busstation opgeruimd. Parallel aan onze deelname aan World Cleanup Day 2021 hebben we ook deelgenomen aan de NRK buitenterrein dag; een jaarlijkse initiatief van de branchevereniging voor kunststofpartners.

“Laten we er met samen voor zorgen dat dat er geen zwerfafval ontstaat en onze verantwoording nemen”, motiveert Rob Verhagen, sustainability director van de Oerlemans Packaging Group. “Ik ben er trots op dat er door heel Nederland zoveel mensen in  touw zijn om zwerfafval op te ruimen en dat we samen met onze collega’s daar aan bijdragen.”

Wereldwijd wordt op World Cleanup Day niet alleen ingezameld, maar ook worden alle gevonden artikelen gescand en in kaart gebracht. Met die informatie wordt uitgebreid wetenschappelijk onderzoek gedaan. Dat onderzoek is essentieel om nieuwe oplossingen tegen zwerfvuil te vinden. In 2020 was World Cleanup Day een success; ruim 40.000 Nederlanders hebben zich in 2.500 verschillende schoonmaakacties ingezet voor een schonere planeet. De meest aangetroffen zwerfafval soorten waren blikjes energydrink, sigarettenpeuken en verpakkingen van fastfoodrestaurants.

Samen maken we het verschil! Kijk voor de actuele resultaten op: www.worldcleanupday.nl