Regelmatige updates over uw vakgebied?

Rita Hanegraaf-Penninx is vandaag benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Deze koninklijke onderscheiding heeft burgemeester Kees van Rooij van gemeente Meierijstad haar tijdens de jaarlijkse lintjesregen uitgereikt. Rita Hanegraaf is CFO van de OPACKGROUP en krijgt de onderscheiding voor haar bestuurlijke betrokkenheid bij de kerk, culturele instellingen en vrijwilligerswerk in de regio.

Samen met haar echtgenoot Joan leidt Rita Hanegraaf vanuit Keldonk de OPACKGROUP, een groep van zeven verpakkingsproducenten. Beiden zijn eigenaar van het familiebedrijf met meer dan 750 werknemers, verdeeld over tien locaties in Nederland. Ondanks de energie die het leiden van dit bedrijf als CFO kost, weet Rita Hanegraaf ook te investeren in maatschappelijke projecten.

Al vanaf 1985 combineerde ze haar werk met vrijwilligersactiviteiten. Zo was ze betrokken bij de buurtvereniging ‘D’n Auwe Mèrge’ in Keldonk als secretaris en penningmeester. Voor de geloofsgemeenschap in de regio heeft Hanegraaf haar financiële kennis ingezet voor een verantwoord beleid. In de rol als fondsenwerver en penningmeester van Geloofsgemeenschap H. Antonius van Padua en later betrokken bij de parochie Sint Franciscus Veghel.

Toen de kinderen nog op de basisschool zaten, was Hanegraaf een betrokken ouder. Van 2003 tot 2013 was ze lid van de ouderraad die allerlei activiteiten organiseerde voor de schoolkinderen, was ze klassenouder en zette ze in die tijd de overblijfregeling op, waarvoor ze zelf ook overblijfouder was.

Daarnaast is Rita Hanegraaf ook op cultureel vlak actief; sinds 2022 is ze bestuurlijk verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Stichting Cultuurfabriek Noordkade in Veghel, waar de afgelopen jaren een bruisend cultuurleven is ontstaan met verschillende evenementen; regionaal en nationaal.

Burgemeester Kees van Rooij is onder de indruk van deze betrokkenheid: “U wordt omschreven als de ruggengraat van het gezin, leidend in intellectuele en financiële besluitvorming; gecombineerd met een gróót hart. Een kenmerkend voorbeeld hiervan wat mij ook raakte is dat u bij de viering van het 10-jarig jubileum van de OPACKGROUP alle giften aan het Liliane Fonds geschonken heeft. Het kan niemand verbazen als wij met gepaste trots u kunnen kwalificeren als een persoonlijkheid die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen!”