Regelmatige updates over uw vakgebied?

Per 1 januari 2023 verandert de toepassing van de definitie van het begrip ‘producent of importeur’ voor de Afvalbeheerbijdrage Verpakkingen. Vanaf deze datum is de producent / importeur in een aantal gevallen verantwoordelijk voor het betalen van de Afvalbeheerbijdrage aan het Afvalfonds Verpakkingen voor verkooppunt- en SUP (Single Use Plastics) verpakkingen. 

In de link naar de PDF bijlage onderaan dit bericht vindt u de lijst van Afvalfonds Verpakkingen met verpakkingsproducten die benoemd zijn tot “verkooppuntverpakkingen”.
Bij levering van verkooppuntverpakkingen in Nederland wordt de afvalbeheerbijdrage per 1 januari 2023 door alle bedrijven van de OPACKGROUP dit als een toeslag berekend op de factuur van de verpakkingen, als deze op de lijst van het Afvalfonds worden aangeduid.

Indien de verpakking is voorzien van een merknaam dan is de merknaamhouder verantwoordelijk voor de betaling van de afvalbeheerbijdrage. In dat geval zullen wij als producent geen toeslag verkooppuntverpakkingen doorbelasten.
Meer informatie vindt u op de website van Afvalfonds Verpakkingen:
https://www.afvalfondsverpakkingen.nl/nl/nieuwe-wetgeving
https://www.afvalfondsverpakkingen.nl/nl/tarieven

Indien u verdere vragen heeft, neem dan gerust contact op met uw contactpersoon binnen onze organisatie.

Lijst Afvalfonds Verpakkingen verkooppuntverpakkingen 2023