Regelmatige updates over uw vakgebied?

In 1972 is de BV Oerlemans Plastics opgericht. Mede naar aanleiding van de oliecrisis wordt in 1973 begonnen met het extruderen van folies. Er ontstaat een echt productiebedrijf. Oerlemans Plastics BV wordt in de jaren erna verder uitgebreid. Vandaag de dag zijn er ca. 250 mensen werkzaam bij Oerlemans Plastics.

In 1999 wordt Perfon BV overgenomen. Oerlemans Plastics BV bouwt hiermee haar strategie verder uit om totaalaanbieder te worden van een breed pakket verpakkingen en folies.

Per 1 januari 2000 is Plasthill BV bij de groep gekomen. Plasthill is een vooraanstaande producent van brede polytheen folieproducten. Via mono-extrusie worden folies voor de land- en tuinbouwsector, bouw en industrie vervaardigd.

OPACKGROUP begint nu vorm te krijgen. In 2000 is Oerlemans Packaging BV een feit. Oosterwolde Plastic Industrie wordt in 2009 toegevoegd aan de groep. Een van de specialiteiten van OPI is het produceren van LDPE en HDPE vleesverpakkingen, folie, vellen en zakken. Afvalzakken maakt OPI op een zeer efficiënte manier met moderne en snelle machines, desgewenst inclusief bedrukking, direct achter de extruder.

De volgende aanwinst van de OPACKGROUP is Fardem Packaging te Edam. In 2012 is deze overname een feit geworden. Zowel mono als coex folies worden in Edam geproduceerd. Eén van de specialiteiten van Fardem packaging is het produceren van 25-50 kg verpakkingen voor de industrie. Deze folie/buis of zakken kunnen zeer efficiënt in lijn bedrukt worden tot 8 kleuren.

Per 1 mei 2016 sluit Flexpak BV zich aan bij de OPACKGROUP. Laminaatfolie behoort tot één van de specialiteiten van Flexpak BV.

In december 2021 hebben OPACKGROUP en Stempher te Rijssen hun samenwerking bezegeld, waardoor Stempher één van de zeven bedrijven wordt, die samen de OPACKGROUP vormen.