Regelmatige updates over uw vakgebied?

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
Alle bedrijven binnen de OPACKGROUP hebben de zelfverklaring ISO26000 ondertekend. ISO26000 is een internationale richtlijn voor maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is een belangrijk onderdeel binnen de bedrijfsvoering van OPACKGROUP en de bedrijven die hieronder vallen, te weten: Oerlemans Plastics (Genderen en Giessen), Plasthill (Hillegom), Perfon (Goor), Fardem Packaging (Edam), OPI (Oosterwolde), Flexpak (Geldermalsen) en Stempher (Rijssen). De ondertekende zelfverklaring is onderzocht en beoordeeld aan de hand van het proces dat beschreven is in NPR 9026+C1:2012. Het geeft aan dat de maatschappelijke verantwoordelijkheid wordt toegepast binnen de organisatie.

De zelfverklaring is tot stand gekomen in samenwerking met de NRK (De Federatie die de belangen behartigt van de Nederlandse Rubber- en Kunststofindustrie).

In 2013 is de NRK gestart met het project Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen volgens ISO 26000. Met een aantal bedrijven uit de branche hebben de OPACKGROUP bedrijven dit MVO project gevolgd. Met het volgen van ISO 26000 wordt er structuur gegeven aan het MVO-beleid binnen de organisatie. Bij het project van de NRK zijn de verschillende stakeholders betrokken geweest. In overleg met klanten, leveranciers, medewerkers en met de omgeving zijn de 7 kernthema’s van ISO26000 behandeld. Deze kernthema’s zijn: Bestuur van de organisatie – Het milieu – Eerlijk zakendoen – Mensenrechten – Consumenten aangelegenheden – Arbeidspraktijk – Maatschappelijke betrokkenheid.

Alle kernthema’s zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden binnen de bedrijfsvoering van de organisaties. Binnen de OPACKGROUP bedrijven wordt heel veel aandacht besteed aan arbozaken. Dit heeft alles te maken met de veiligheid en gezondheid van de medewerkers. Het arbobeleid komt nu ook weer terug in het MVO beleid. Ook milieu komt terug in deze zelfverklaring. De OPACKGROUP bedrijven zijn al jaren zeer innovatief op het gebied van de ontwikkelingen van duurzame verpakkingsoplossingen: diktereducerende verpakkingen, composteerbare verpakkingen, biobased verpakkingen zijn enkele voorbeelden daarvan.

Bekijk ons referentiematrix verslag over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen volgens ISO 26000.